O le a le gafatia e ave ai le fa'amanu

O le gafatia o le sikulima e fa'atatau i le fua fa'atatau. E tusa ai ma le tulaga saogalemu o le sikulima, o le elastic coefficient, o le lautele o le aʻa o le sikulima, o le mamao faʻapipiʻi, ma le coefficient e tusa ai ma le auala faʻapipiʻi o le sikulima, ma isi. O le mea saogalemu o loʻo faʻatusalia e a, E o le coefficient elastic, O aʻu o le lautele o le aʻa o le sikulima, o le dr foi le aʻa o le aʻa o le sikulima, L o le mamao faʻapipiʻi, ma o le mamao faʻapipiʻi e faʻaalia ai le va vavalalata i le va o pito e lua o le tootoo. .

m ma le N o coefficient e faalagolago i le auala e faʻapipiʻi ai le sikulima, lagolago-lagolago m=5.1 (N=1), faʻamautu-lagolago m=10.2 (N=2), faʻamautu-faʻamau m=20.3 (N=4) , m=1.3 (N=1/4). O le axial static load o le sikulima o le faavae fua fa'atatau o uta Co, ma o le uta fa'amalosi o le uta fa'atatau Ca. O le avega malosi e faasino i le faʻamatalaga tutusa o le sikulima liliu sefulu taimi i lalo o tulaga tutusa. O le a leai se mea e pa'u ai ona o le fa'agaioia umi. O le gafatia o le faʻailoga taʻitaʻi a Yuantuo e matua mausali, ma o le fausaga e fai si mautu, ma o faʻamatalaga o loʻo i luga o se faʻamaoniga talafeagai foi.


Taimi meli: Ian-10-2022

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia