O a faiga lagolago o fata?

Mo le fatafata e tu i luga, e manaʻomia se fesoʻotaʻigafaiga lagolago. O a la faiga lagolago o fata? E fa'afefea ona fa'atulaga? Mai se vaaiga lautele, e masani ona aofia ai faiga lagolago e tolu, e taʻua i luga, faʻasaga, ma faʻalava. O faiga lagolago i itu eseese e faia ai matafaioi eseese.

O le fatafata fa'apipi'i uta-tauave faiga lagolago o le tele o fausaga le tumau e fa'afetaui mana'oga faufale. Filifilia sa'o le faiga lagolago ma le fa'amalosia o le pulega o le fa'agasologa o le fausiaina o le faiga lagolago o feso'ota'iga autu ia e fa'amautinoa ai le saogalemu o le fausiaina ma le lelei o galuega. A leai, o le a le gata ina aʻafia ai le alualu i luma sologa lelei o le fausiaina, ae e aʻafia ai foi le faʻaleleia o le lelei o le poloketi, saogalemu o le fausiaina, alualu i luma, ma manuia tau tamaoaiga. O se feso'ota'iga taua i faiga faufale faufale, ma o lo'o i ai se tulaga taua tele i le fausiaina o fale. O le faʻainisinia o le faʻaogaina o le avega o se galuega faʻatasi ma se mea faʻapitoa faʻapitoa ma malosi faʻafuaseʻi. E le gata i lea, o loʻo i ai pea nisi o amioga faʻaletonu i le fausiaina o loʻo i ai nei, ma o lona faʻafoega e faigata tele. Mai itu o loʻo mulimuli mai, faʻamalosia le fausiaina o le faʻapipiʻiina o le avega, O le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina e faʻamautinoa ai o le saogalemu o le fausiaina o loʻo i ai pea i se tulaga faʻatonu ma pulea.

O le faiga lagolago o fatafaitau e aofia ai le lagolago umi, lagolago pito i tua ma le lagolago faalava.

Lagolago faaumiumi e faasino i le lagolago seleulu o lo'o fa'atulagaina faifaipea mai le pito i lalo e o'o i le pito i luga i le itu pito i fafo o le fatafata i se mamao patino.

O lagolago pito i tua e faasino i lagolago fa'asolosolo fa'asolosolo fa'atulaga i se foliga fa'asili mai lalo i luga i le maualuga atoa i le fa'avaa faalava.

Lagolago faalava e faasino i u'a fa'ata'amilosaga fa'alava fa'aauau ona tu'u i le va'alele fa'ata'atia o lo'o fa'apipi'i ai fa'alava nonoa puipui.

E taua tele le faiga o fatafaigaluega, ma e tatau ona saunia uma. O le leai o se mea e ono afaina ai le fa'aoga masani. E fautuaina pe a filifilia le fatafaitaulaga, e tatau ona e malamalama lautele i puipuiga talafeagai, ina ia sili atu ona saogalemu ma aoga i le taimi o le faʻaoga.


Taimi meli: Oke-29-2021

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia