O a galuega o le fa'amanu ma pe fa'apefea ona filifili fa'amanu

O le taimi nei a e savali i luga o le auala ma vaʻai i fale o loʻo fausia, e mafai ona e vaʻai i ituaiga eseese o fata. E tele ituaiga o fatamanu oloa ma ituaiga, ma o fatafaitau taitasi e eseese galuega. I le avea ai o se meafaigaluega talafeagai mo le fausiaina, o le fatafata e puipuia lelei ai le saogalemu o tagata faigaluega, o a la isi galuega o loʻo i ai i le fatamanu?

Tulaga tasi. O le a le fatamanu?
Fa'ailoga e fa'atatau i lagolago eseese ua fa'atulaga i le nofoaga faufale mo tagata faigaluega e fa'agaoioia ma foia felauaiga i luga ma fa'alava. O se faaupuga masani i totonu o fale faufale, e faʻatatau i le faʻaogaina o puipui i fafo, teuteuga i totonu, poʻo nofoaga e maualuga le fola e le mafai ona fausia saʻo i luga o nofoaga fau. E masani lava mo tagata faufale e galulue i luga ma lalo pe mo le tausiga o upega saogalemu lautele ma le faʻapipiʻiina o vaega i luga o le maualuga. I se faaupuga tuusa'o, o le fausia lea o se faavaa. O mea e faʻaaogaina e fai ai fatamanu e masani lava: bamboo, laupapa, paipa uʻamea, poʻo mea faʻapipiʻi. O nisi o poloketi e fa'aogaina fo'i fa'ata'oto e fai ma fa'ata'ita'iga. E le gata i lea, o loʻo faʻaaogaina lautele foi i faʻasalalauga, pulega faʻapitonuʻu, auala feoaiga ma alalaupapa, mining, ma isi matagaluega.

O galuega autu o le fatafata
1. Fa'atagaina tagata faigaluega faufale e galulue i vaega eseese.
2. E mafai ona fa'aputu ma felauai se aofa'iga o mea faufale.
3. Faʻamautinoa le saogalemu o tagata faufale i taimi o galuega maualuga.
4. Ia mautinoa o loʻo i ai i tagata faufale ni tulaga e manaʻomia mo le fausiaina i nofoaga maualuluga.
5. Tuuina atu fa'ava'a puipui mo tagata faigaluega faufale maualuluga.
6. Tuuina atu se faʻavae mo le laʻuina o uta mo tagata faigaluega faufale maualuga.

Tulaga lua. Auala e filifili ai fatamanu
1. Fa'alogo lelei pe ua atoatoa mea fa'aoga. O le fatafata faufale e nofoia se vaega tele, o lea e masani ona faʻatau atu i le tulaga o mea e leʻi faʻapipiʻiina ma afifiina. O le leai o so'o se ituaiga mea fa'aoga i totonu o se seti o fatamanu e mafua ai ona le mafai ona fau masani. Mo se fa'ata'ita'iga, afai e misi le fa'amau fa'amau e feso'ota'i ai pou tu'usa'o e lua, e le mafai ona fausia le tino autu o le fata. O le mea lea, pe a faʻatau, faʻalogo lelei pe o mea faʻaoga i totonu o se seti ua maeʻa, ma e mafai ona e siakiina e tusa ai ma le laulau faʻapipiʻi tuʻuina atu.
2. Mafaufau pe talafeagai le mamanu atoa. O le fa'aogaina o le fatafata o le si'i lea o mea po'o tagata o lo'o iai se mamafa i se maualuga fa'apitoa. I lenei faagasologa, e tatau ona mafaufau pe mafai e le fatafata ona tauave le mamafa. I se tulaga lautele, mai se manatu faʻainisinia, o le aotelega o le mamanu o le faʻalava ma le lelei o fesoʻotaʻiga o vaega taʻitasi e mafai ona atagia ai pe o loʻo i ai se gafatia lelei e ave ai uta. O le mea lea, pe a filifilia se faʻailoga, e tatau ona e mafaufau pe talafeagai lona mamanu atoa e filifili ai se faʻailoga ma lava le gafatia e ave ai le uta.
3. Mata'ituina mea i luga ma foliga vaaia. O fata e masani ona gaosia e faʻaaoga ai paipa uʻamea. O fata fa'ato'a fa'ato'a gaosia o lo'o i ai se lanu fa'ai'ila fa'asolo atoa ma lelei mafolafola ma lamolemole. Afai e leai ni ta'e, stratification, po'o ni fa'alavelave i le mata le lava, ma e leai ni fa'ailoga po'o ni fa'ailoga e mafai ona lagona mai le pito i luga i lalo i le lima, o sea fatafaitau e aoga le filifilia.


Taimi meli: Iuni-11-2024

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia