'ese'ese metotia fa'atatau o fata

1. Tulafono fa'atatau mo fatamanu
(1) Pe a faʻatatauina faʻataʻitaʻi i luga o puipui i totonu ma fafo, o le vaega o loʻo nofoia e le faitotoʻa, faʻamalama faʻamalama, avanoa liʻo avanoa, ma isi mea o le a le toesea.
(2) Afai o le fale e tasi e eseese maualuga, o le fuafuaina e tatau ona faʻavae i luga o maualuga eseese.
(3) O le lautele o le poloketi ua fa'akonekarate e le vaega faufale faufale lautele e le aofia ai galuega teuteu puipui i fafo po'o teuteuga puipui fafo. Poloketi e le mafai ona fau i le faufale faufale autu e mafai ona fa'aogaina fa'amanu autu i fafo po'o galuega teuteu fa'alava i fafo.

2. Tulafono fa'atatau mo fatafaiva fafo
(1) O le maualuga o le fatafaitau i luga o le puipui pito i fafo o le fale e fuafuaina mai le fola i fafo ua fuafuaina i luga o le taliga (po o le pito i luga o le puipui); o loʻo faʻatinoina le poloketi e tusa ai ma le umi o le pito i fafo o le puipui i fafo (faʻapipiʻi puipui ma le lautele o le puipui e sili atu nai lo le 240mm, ma isi) e tusa ai ma le fua o loʻo faʻaalia i le ata Faʻatatau, faʻapipiʻiina i le umi o le puipui i fafo. ), fa'atele i le maualuga e fa'atatau i mita sikuea.
(2) Afai o le maualuga masonry e itiiti ifo i le 15m, o le a faʻatusatusaina o se laina tasi o fatamanu; afai o le maualuga e sili atu i le 15m poʻo le maualuga e itiiti ifo i le 15m, o le faitotoa, faamalama ma le mea teuteu o le puipui i fafo e sili atu nai lo le pito i luga o le puipui i fafo e sili atu i le 60% (poʻo le puipui i fafo o se lafo-i totonu- puipui sima situ, Pe a sili atu le maualuga o le fale i le 30m, e mafai ona fuafuaina e pei o se fatafata lua-laina i luga o se tulaga uamea profiled e faavae i luga o tulaga o le galuega faatino.
(3) Mo koluma tuto'atasi (koluma fa'avaa sima lafo-i-situ), fa'aopoopo le 3.6m i le fa'ata'amilosaga pito i fafo o le fausaga e pei ona fa'aalia i le ata koluma, fa'atele i le maualuga o le koluma mamanu e fa'atatau i mita sikuea, ma fa'aoga le tasi. -laina galuega fa'ata i fafo. Mo fa'alava sima ma puipui, o le maualuga i le va o le fola i fafo po o le fola o le fale ma le pito i lalo o le fola e faʻateleina i le umi o le laʻau ma le puipui i sikuea mita, ma le faʻataʻitaʻiga pito i fafo e lua laina. ua fa'aaogaina.
(4) Ole fa'avaa paipa fa'apipi'i fa'alava uamea e tatau ona fa'atatau ile mita faatafafa e fa'atatau ile umi ole pito pito i fafo ole puipui i fafo fa'atele i le maualuga ole mamanu. Ua mae'a fa'amautu le aofa'i o le quota overhang quota, ma pe a fa'aaogaina, e fa'aoga eseese e tusa ai ma le maualuga o le fa'atulagaina o mea tau.

3. Tulafono fa'atatau mo fata
(1) Mo fatamanu i luga o le puipui totonu o se fale, pe afai o le maualuga mai le fola i totonu i le pito i lalo o le taualuga (po o le 1/2 o le maualuga o le gable) e itiiti ifo i le 3.6m (pa puipui e le mama ), o le a fuafuaina o se laina tasi o fatamanu; A sili atu le maualuga i le 3.6m ma e la'ititi ifo i le 6m, e fa'atatauina o se fatafaifa'a laina lua.
(2) O le fatafata i totonu e fuafua e faʻatatau i luga o le vaega faʻataʻitaʻiga o le puipui, ma o loʻo faʻaogaina le galuega faʻapipiʻi totonu. O pa puipui mama eseese e le mafai ona tuʻua ni pu faʻataʻitaʻi i totonu o puipui e talafeagai mo galuega faʻapipiʻi lua laina.

4. Tulafono fa'atatau mo fatafaitau teuteu
(1) Afai e le mafai ona faʻaogaina le faʻameamea muamua mo le teuteuga o le puipui i totonu ma le maualuga e sili atu i le 3.6m, e mafai ona faʻatatau le fatafaitau teuteu e tusa ai ma tulafono faʻatatau i totonu. Fa'ailoga teuteu e fa'atatau ile fatafata fa'alua laina fa'atele i le fa'ailoga ole 0.3.
(2) Pe a sili atu i le 3.6m le mamao o le faʻaalo i totonu o le fale mai le fola o le fale, e mafai ona fuafua le fatafata atoa. O le fatafata atoa o le hall e fuafua i luga o le upega i totonu, ma pe a oʻo i le va o le 3.61 ma le 5.2m lona maualuga, e fuafua le fola autu. A sili atu i le 5.2m, o le 1.2m fa'aopoopo ta'itasi o le a fa'atatauina o se fa'aopoopoga fa'aopoopo, ma so'o se si'itaga i lalo ifo o le 0.6m o le a le faitauina. Ole fa'aopoopo fa'aopoopo e fa'atatau ile fua fa'atatau: fa'asili fa'aopoopo ole fatafaifa'afale atoa = [le maualuga ole upega-5.2 (m)]/1.2 (m)
(3) Pe a le mafai ona fausia le teuteuga puipui i fafo e faʻaaoga ai le fatafaʻailoga autu, e mafai ona faʻatusatusa le faʻailoga puipui puipui fafo. Fa'ailoga teuteu puipui fafo e fuafua e fa'atatau i le vaega o le teuteuga o puipui i fafo ua fuafuaina, ma fa'aoga mea fa'atatau. E le faitaulia e le au vali puipui ma le au vali fafo le fata teuteu puipui.
(4) A maeʻa ona faʻatulagaina le fale atoa o faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma tulafono faatonutonu, o le a le toe faitauina galuega faʻapipiʻi puipui i totonu.

5. Tulafono fa'atatau mo isi fatāmanu
(1) O fata mo pa e tatau ona fuafuaina i mita faatafafa e fua i luga o le maualuga o le masonry mai le fola faalenatura i fafo e oo atu i le pito i luga o le pa e faatele i le umi. O le fatafata puipui o lo'o fa'aogaina mea tutusa o fa'ailoga laina tasi.
(2) Mo puipui masonry maa, pe a sili atu i le 1.0mm le maualuga o le masonry, o le maualuga masonry mamanu faatele i le umi o le a fuafuaina i sikuea mita, ma o le a faʻaaogaina le poloketi faʻalava lua-laina.
(3) Fa'avaa puipui fa'asaga i luga, fa'atatau i mita faatafafa e tusa ai ma le vaega tonu o lo'o fa'ata'atia i luga ole laiga. (4) O le fa'avaa puipui puipui e fa'atatau i mita sikuea e fa'atatau i le maualuga o le fa'atūina i le va o le fola fa'anatura ma le fa'alava pito i luga, fa'atele i le umi fa'amau.
(5) Pe a filifilia faʻataʻitaʻi, o le umi faʻavae ma le aofaʻi o laulau o le a fuafuaina i mita.
(6) E tatau ona fa'atatau le fatafata fa'agata i mita faatafafa e fa'atatau i le vaega fa'ata'atia o le fa'atutu.
(7) Fa'aasu, fa'atutu eseese maualuga e fa'atatau i nofoa. E le o aofia ai le fata i le fa'atatauina o alaasu sima ma silo e fau i le fomu fa'ase'e.
(8) E fuafua le fa'alava o le lifi e fua ile numera o nofoa ile pu.
(9) O maualuga eseese o ramps e fuafua i luga o nofoa.
(10) Mo masonry silo scaffolding, e tusa lava po o le a le paipa tasi po o le silo vaega, o le perimeter o le pito i fafo o le paipa tasi e faateleina i le maualuga fuafuaina i le va o le fola i fafo ma le faitotoa pito i luga o le silo, fuafuaina i sikuea mita, ma e fa'aaoga le fatafata i fafo laina lua. galuega faatino.
(11) O fata mo vai (suauu) vaitaele e teu ai e tatau ona faavae i luga o le nofoaga o le puipui pito i fafo e faatele i le maualuga i le va o le fola i fafo ma le pito i luga o le puipui o le vaitaele. Fa'atatau ile sikuea mita. A ova le maualuga ole tane vai (suau'u) mai le fola ile 1.2m, e tatau ona fa'aogaina se galuega fa'alava i fafo e lua laina.
(12) E tatau ona fa'atatau le fatafata fa'avae o meafaigaluega i mita faatafafa e fa'atatau i le va'aiga o lona foliga fa'atele i le maualuga mai le fola e o'o i le pito pito i luga o foliga, ma e tatau ona fa'aogaina le poloketi fa'alava lua laina.
(13) O le aofa'i fa'ainisinia fa'amaufa'ailoga tu'usa'o o se fale e fa'atatau i luga o le vaega fa'atatau o le fa'amaufa'ailoga.
(14) O le upega faʻapipiʻi faʻapipiʻi saogalemu e faʻatatau i mita sikuea e faʻatatau i le umi moni o le vaega upega faʻateleina i le maualuga moni.
(15) O le upega saogalemu o loʻo faʻapipiʻi e fuafua e faʻatatau i luga o le vaega faʻalava faʻataʻatia.


Taimi meli: Mati-11-2024

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia