Le fa'alavelave fa'alavelave sili ona leaga i le tala fa'asolopito

Willow Island Mala – Aperila 1978

Ia Aperila 1978, na faia ai le fausiaina o fale malulu i West Virginia. I lenei tulaga, o le auala masani ofatafatao le fa'amauina lea o le pito i lalo o le fatafaitau i le 'ele'ele, ona fa'ata'atia lea o le fatamanu o totoe ina ia fa'atuputeleina a'o fa'atuputeleina le maualuga o le olo.

I le aso 27 o Aperila, na oʻo ai le maualuga o le fatafaitaulaga i le 166 futu. Na solo i lalo le fatafata atoa. Na i'u ina maliliu ai le to'a 51 tagata faufale ma le tele o manu'a.

Sa su'esu'eina mae'ae'a lenei pa'u mata'utia. Na maua o le faʻalavelave na tupu ona o le paʻu o le sima ma le fata. E le o ta’u maia le taimi e mana’omia mo le fa’amalolo atoatoa o le sima, o lona uiga e le lava le malosi e lagolago ai le fausaga o le fatafaitaulaga, ma mafua ai ona pa’u i lalo pe a si’itia le isi vaega o le sima.

O nisi su'esu'ega na fa'aalia ai e sili atu le avanoa e pa'u ona o le leiloa o fa'amau. O le tele o fa'amau o lo'o fa'aaogaina e maualalo. E le gata i lea, e na o le tasi e ulufale i le apefaʻi, o lona uiga e le mafai e le tele o tagata faufale ona sosola pe a paʻu le fata.

Cardiff – Tesema 2000

Ia Tesema 2000, i le ogatotonu o Cardiff, na paʻu ai le fatafata fogafale 12. O le mea e lelei ai, o lenei pa'u na tupu i le leva o le po, e leai se afaina. E tusa ai ma lipoti, afai e tupu se faalavelave i taimi faigaluega, e mautinoa lava e mafua ai le oti. Ona o le pa'u, o le auala ma le nofoaafi i lalo na tapunia mo le 5 aso.

Ina ua maeʻa suʻesuʻega, na maua ai le tele o faʻafitauli i le nofoaga o faʻata. Muamua, o le mamanu muamua o le fatamanu e leaga ma le manino, o lona uiga e faigata ona faʻatulaga saʻo muamua le fata. E le gata i lea, na o le 91 taula taula na faʻaaogaina nai lo le 300 na manaʻomia. E leai se pu vili mautu ile 6 mita mai le pito i luga ole fata.

E le gata i nei faafitauli, ae o le tele o laina taula o loʻo i ai nei e 91 ua maeʻa ona faʻatinoina e le atoatoa. O faiga fa'amau taula ta'itasi e aofia ai fa'amau mama se lua ma fa'amau vili. O le aufaigaluega faufale i luga o lenei nofoaga faapitoa e leʻi mauaina ni aʻoaʻoga e manaʻomia mo le faʻatinoina lelei o le pone, o lona uiga o le toʻatele oi latou e le malolosi.

Yichun City - Novema 2016

E tutusa ma le mala Liudao, o se fatamanu tele na solo i totonu o le olo malulu o loo fausia i Yichun, Saina. O le fa'alavelave fa'alava na maliliu ai le to'a 74 tagata faufale ma o le fa'alavelave sili lea ona leaga i le tala fa'asolopito o Saina.

E ui lava e le tele ni faʻamatalaga e uiga i le mafuaʻaga o le faʻalavelave, ae o loʻo lipotia mai e le lautele o le paʻu na mafua ona o le le lava o le tumama ma le saogalemu, ma iʻu ai i le taofia o tagata ofisa e toʻaiva.


Taimi fa'asalalau: Iul-10-2020

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia