Le Taua o le Malosi & Tumau i Fa'amau Fa'alava

Ose vaaiga ofoofogia le matamata sa'o le fa'atūina o fatamanu. O fasi faavaa uma ma sui o le koluse e fetuutuunai lelei, e pei lava ona tuufaatasia i le matematika e se masini tele. Afaifatafata laupapao lo'o maua e fa'aletonu ona e o'o lava i le fa'apipi'i fa'apipi'i fa'alava e soso'o ma le le aoga. Ia manatua, o tagata faigaluega e tutu i luga o le tulaga, o lea e tatau ai ona malosi, faatuatuaina, ma malupuipuia.

Lagolago Faufau laupapa
E ese mai le tu'uina atu o le lagolago mo laupapa fa'alava, latou te maua ai se tulaga mautu mo tagata uma, pe o se tagata faigaluega tomai i le maualuga po'o se tagata asiasi asiasi. O le mea lea, o lenei fola fagogo, e ui ina manifinifi, e tatau ona faʻamalieina ni tulaga faʻapitoa. O le mea autu lava, o mea e tatau ona lava le mafiafia ma lava le malosi e lagolago ai le mamafa atoa o soʻo se mea faufale poʻo meafaigaluega o loʻo tuʻuina i luga o lena tulaga ma tagata faigaluega. O le mea e sili ona taua, e tatau ona fa'atutu i se auala e aveese ai le le tutusa o luga pe a iai. E le fa'atagaina ulu fa'apipi'i po'o pito laupapa fa'ata'oto ona o nei fa'aletonu e ono tula'i mai ai se lamatiaga o le malaga.

Laupapa Fa'atasiga Talafeagai
O se va'alele mafolafola po'o se tulaga maualuga o se isi uiga e maua ai se ta'ua i lenei tulaga. O se tulaga fa'ai'o e le mafai, e le o le taimi e si'i ai le fa'avaa lagolago, ae o lo'o fautuaina pea le siaki fa'ata'atia pe a iai se fa'aletonu. Mo le faʻamautinoaga atoatoa o le galuega, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o se siaki siaki e lua. O le asiasiga muamua e su'esu'e ai le olo mo le fa'atonuga. I le taimi le tumau, o le asiasiga lona lua e iloilo tulaga taʻitasi ma suʻesuʻeina laupapa moni e vaʻai pe o loʻo mau lelei i le faʻavaa. O mea ma mea faigaluega vaivai o le a taʻavale ona o le faʻaogaina o le faʻavae poʻo le fausaga. O mea ta'avale e pei o u'a, sikulula ma sikulati e mafai ona ta'avale i lalo o le vae o se tasi ma mafua ai le le tutusa.

Avanoa o Fa'avae
I le pito i luga o laupapa, o se faʻatulagaga sili ona lelei e faʻapipiʻiina ai laupepa o avanoa e leai se avanoa. O lona uiga e tafe lemu mai le tasi pito o le olo ua fausia i le isi itu, e le maseesee. I le isi itu, o le fola na'o laupapa e mana'omia ai se fa'ata'ita'iga fa'apipi'i e sili atu ona matala. O laupapa e mafai ona fausia ai avanoa ma mafua ai ona pa'u meafaigaluega. O va lava e tasi e mafai ona faʻalauteleina e faʻataga ai se vae vaivai e pa'ū, o se taunuuga e ono tupu ai se manuʻa leaga. A fa'apipi'i laupapa, fa'amau lelei ma aveese so'o se va e ono iai i le va o laupapa ta'itasi.


Taimi meli: Apr-08-2022

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia