Fa'ainisinia faufau tulafono fa'atatauga o aofa'iga

1. O le fa'atatauina o le fatafata e fa'atatau i lona vaega fa'atatau.

2. Afai o le fale e maualuga ma maualalo le maualuga (fola) ma le maualuga o le konesi e le o tutusa i le laasaga masani, o le a fuafua le fatafata e faʻatatau i luga o le maualuga ma le maualalo (fola) taʻitasi, ma o le a faʻaaogaina galuega faʻatatau. .

3. Mo potu tane vai, potu lifi, faasitepu, potu televise tapuni, puipui, ma isi mea e oso mai i luga o le taualuga, e tatau ona faʻaogaina mea e faʻatatau i le maualuga o le taualuga e tusa ai ma le faʻatulagaina o fata.

4. Mo alalaupapa i fafo, alalaupapa, ma faapaologa o loʻo faʻapipiʻi i fale e i lalo ifo o le 1.5m le lautele lautele, faʻaoga faʻavaa puipui fafo, ma o le fatafaitau o le a faʻatatauina o le 80% o le fatafata totonu; afai e sili atu i le 1.5m le lautele fa'aoso, o le a fa'atatau le fatafaitau i totonu.

5. O le taamilosaga o se koluma tutoʻatasi e faʻateleina i le 3.6m taimi le maualuga o le koluma ma faʻaaogaina le maualuga o le poloketi tutusa. Ole maualuga ole koluma ile 15m e fa'atatau ile laina e tasi, ma ole maualuga ole koluma ile 15m e fa'atatau ile laina lua.

6. Fa'amau i masonry e tatau ona fa'atatau i luga o le vaega fa'ata'atia i luga o le puipui totonu, e aunoa ma le toesea o le avanoa o le faitoto'a ma le fa'amalama. O le fausaga o le pa o loʻo faʻatinoina e tusa ai ma le galuega faʻalava i totonu o le fale. O le faʻailoga o le pa e faʻatatau i le faʻateleina o le maualuga mai le eleele masani i le pito i luga o le pa i le umi o le laina ogatotonu o le pa. O le vaega o loʻo nofoia e le faitotoʻa o le pa e le o toesea, ae o le fatafaʻailoga masonry o pou tutoʻatasi e le o aofia ai. Fa'ateleina. Afai o le pa e fausia i luga o se malifa poʻo le maualuga o vaega taʻitasi e eseese, o le faʻatusatusaga e tatau ona faʻavae i luga o le vaega faʻatulagaina o vaega taʻitasi o le pa. A oʻo i le maualuga o le pa e sili atu i le 3.6m, e pei o le faʻapipiʻi lua itu, faʻaopoopo i le faʻatusatusaina o le galuega faʻavae e tusa ai ma tulafono faatonutonu, e mafai foi ona faʻaopoopoina se fata faʻapipiʻi.

7. Mo le fatafata atoa, o le faʻatusatusaga e faʻavae i luga o le nofoaga faʻataʻatia faʻataʻatia, e aunoa ma le toesea o le nofoaga o loʻo nofoia e pou puipui puipui ma koluma. Ole maualuga ole fola ile va ole 3.6m ma le 5.2m. Mo le fa'amauina o le fa'alo ma teuteuga e sili atu i le 3.6m ma o lo'o i totonu ole 5.2m, e tatau ona fa'atatau le fa'avae fa'avae. Afai o le maualuga o le fola e sili atu i le 5.2m, o le a fuafua se isi faʻaopoopoga mo le 1.2m faaopoopo. Ole numera o fa'aopoopoga fa'aopoopo = (le maualuga o le fola – 5.2m)/1.2m o lo'o fa'ata'amilomilo ile numera. O le fa'aaogaina o fatafaitau mo teuteuga o puipui i totonu o le a fa'ateleina ai le galuega fa'aleleia i le 1.28 tagata-aso mo 100m2 ta'itasi o le va'aiga tu'usa'o o le puipui si'o.

8. Ole auala ole felauaiga o vai e na'o galuega e le mafai ona fa'aogaina isi fata ma e tatau ona fa'amauina. Ole lautele ole pito i luga ole fatamanu e le tatau ona itiiti ifo ile 2m e fa'atatau. Afai o le maualuga maualuga e maualalo ifo nai lo le 1.5m, o mea tutusa i totonu o le maualuga maualuga o le 3m e tatau ona faʻateleina i le faʻatusatusa o le 0.65. Ole umi ole auala ole felauaiga o vai, pe afai o loʻo i ai se faʻatulagaina o faʻalapotopotoga faufale poʻo se fuafuaga faufale, e tatau ona fuafua e tusa ai ma aiaiga o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina o le faʻatulagaga poʻo le fuafuaga faufale. Afai e leai ni tulafono faatonutonu, o le faʻatusatusaga o le a faʻavae i luga o le umi moni o le faʻapipiʻi.

9. O fa'amau fa'apipi'i uma ma fa'amau tuto'atasi e fa'atatauina i nofoa ta'itasi, ma o lo latou maualuga e tutusa ma le maualuga o le fatafata i fafo. Ole numera o faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo nofoa taʻavale tutoʻatasi, pe afai o loʻo i ai se faʻatulagaina o faʻalapotopotoga faufale poʻo se fuafuaga faufale, e tatau ona fuafuaina e tusa ai ma aiaiga o le faʻatulagaina o le faʻatulagaina o le faʻatulagaga poʻo le fuafuaga faufale. Afai e leai ni tulafono faatonutonu, o le faʻatusatusaga o le a faʻavae i luga o le numera moni o nofoa faʻapipiʻi.

10. O le alasao saogalemu e fuafua e fa'atatau i le vaega tonu o lo'o fa'atatauina (lautele fata * umi fata).

11. O le pa saogalemu e fuafua e fa'atatau i le vaega tonu o lo'o fa'ata'atia sa'o. Afai o mea fa'amaufa'ailoga moni na fa'aaogaina e le ogatasi ma le tulaga fa'ata'atia, e leai se fetuunaiga o le a faia.

12. O le pa fa'ase'e saogalemu e fuafua e fa'atatau i le vaega tonu o le malifa (umi × lautele).

13. O upega saogalemu tautau sa'o e fa'atatau i luga ole vaega tonu o lo'o fa'atatauina.

14. Fa'aasu ma fatavai olo vai e fuafuaina e faavae i luga o le maualuga eseese ma eseese diameters, ma o latou diameters e fuafuaina e faavae i luga o le tutusa ± 0.000 diameter fafo.

15. O le olo vai fa'atusa cone ma tane vai o lo'o fa'apipi'iina i luga o le 'ele'ele, ma o fatafata si'osi'omaga (e aofia ai fa'alava ma fa'avaa fa'avaa) e fuafua e tusa ai ma mea ta'itasi. O le maualuga e fa'avae i luga o le maualuga tūsa'o mai le pito i luga o le tane vai i le eleele.

16. O le u'amea u'amea maualuga-maualuga fa'apotopotoga lagolago fa'atūlaga fa'agaioiga e fa'atatau i luga ole va'aiga fa'alava o le fa'asologa; ole maualuga e fa'avae ile 15m. Afai e sili atu pe i lalo ole 15m, ole a faʻateleina pe faʻaititia le vailaʻau ile 1.5m mo faʻaopoopoga pe faʻaititia.

17. Pe a filifilia fatamanu, fuafua i mita e tusa ai ma le umi o le olo ma le numera o fola.

18. E tatau ona fa'atatau le fatafata fa'agata i mita faatafafa e fa'atatau i le vaega fa'ata'atia o le fa'atūina.


Taimi meli: Tes-04-2023

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia