E Fa'afefea ona Fa'aitiitia Fa'alavelave masani e Fa'amata'u ai le Saogalemu Fa'ata?

E pei ona faaalia i faʻamaumauga i se suʻesuʻega a le Ofisa o Leipa ma Fuainumera Faamauina (BLS), o loʻo i ai le 72% o tagata faigaluega e manuʻa i faʻalavelave faʻafuaseʻi ona o le paʻu o le fatafata poʻo le mea faʻapipiʻi, poʻo le paʻu o le aufaigaluega pe taia i le pa'ū. mea faitino.

O fatafata e iai sona sao taua i le fale faufale. Faatasi ai ma le faʻaoga tatau, o fata e mafai ona faʻasaoina taimi taua ma tupe. E ui ina faigofie ma talafeagai fa'alava, e tolu ni fa'alavelave tetele e mana'omia e tagata uma ona nofouta i le saogalemu o fa'ata.

Tulaga Mata'utia i le Saogalemu Fa'ata

1. Pau

O le afu e mafua ona o le leai o se faʻaoga o upega saogalemu, le faʻapipiʻiina o upega saogalemu, ma le le faʻaogaina o faiga faʻapipiʻi pa'ū. O le leai o se avanoa talafeagai i luga o le fatafaitau galuega o se mafuaaga faaopoopo lea mo le pau mai fata. E mana'omia le avanoa i le tulaga o se apefa'i fa'amautu, olo fa'asitepu, ramp, ma isi mea i so'o se taimi e 24" suiga i luga ole tulaga maualuga po'o lalo ifo. O le auala e maua ai e tatau ona fa'amautu a'o le'i fa'atūina le fatamanu ma e le fa'atagaina tagata faigaluega e a'e i luga o fa'alava fa'alava mo le aga'i i luga pe fa'alava.

2. Pa'u le fatafata

O le fa'atuina sa'o o se fatamanu e taua tele i le puipuia o lenei tulaga lamatia. Aʻo leʻi faʻatūina le fatafaitau, e tatau ona amanaia le tele o mea. Ole aofa'i ole mamafa ole fatāmanu ole a mana'omia e uu e aofia ai le mamafa ole fatāmanu lava ia, meafaitino, ma tagata faigaluega. Fa'amautu fa'avae, fa'apipi'i o laupapa fa'alava, mamao mai le fatafaitau i luga o le galuega, ma mea e mana'omia e nonoa ai, o nai mea ia e tatau ona mafaufau i ai a'o le'i fausia se fata.

3. Ua taia le tagata savali i mea pa'u'u

E le na'o tagata faigaluega i fatāmanu e a'afia i lamatiaga e feso'ota'i ma fatāmanu. O le toʻatele o tagata e ui atu i le fatafaitaulaga ua manuʻa pe maliliu ona o le taia i mea poʻo mea faigaluega na pa'ū mai luga o fatafata. O nei tagata e tatau ona puipuia mai mea e pa'u'u. O le mea muamua o le fa'apipi'i o laupapa toe fa'apipi'i po'o fa'alava saogalemu lapisi fa'amau i luga po'o lalo o tulaga faigaluega e puipuia ai nei mea mai le pa'u i lalo po'o vaega pito i lalo o galuega. O le isi filifiliga o le fa'atūina lea o pa puipui e puipuia ai le tino o tagata feoa'i mai le savavali i lalo o tulaga faigaluega.

Lapata'i po'o le lipine Mata'utia e masani ona fa'aoga i se taumafaiga e taofia tagata mai lamatiaga i luga ae e masani ona le amanaiaina pe fa'alalo i lalo e mafua ai ni lamatiaga e ono afaina ai. E tusa lava po o le a le ituaiga o mea e pa'u ai le puipuiga o loʻo faʻaaogaina, e taua tele le iloa e isi tagata o loʻo i luga o le nofoaga o galuega le galuega i luga o le ulu.

E Fa'afefea ona Fa'aitiitia Fa'alavelave masani e Fa'amata'u ai le Saogalemu Fa'ata?

1. E mana'omia le puipuiga o le pa'u pe a o'o le maualuga o galuega ile 10 futu pe sili atu.

2. Tu'u sa'o le avanoa i le fatāmanu ma aua ne'i fa'atagaina tagata faigaluega e a'e i luga o fa'alava fa'alava mo le fa'alava po'o le tu'u sa'o.

3. E tatau ona i ai le supavaisa o fatamanu pe a fauina, fesiita'i, pe talepe le fatāmanu ma e tatau ona asiasia i aso uma.

4. Fa'atu ni pa puipui e puipuia ai tagata mai le savavali i lalo o tulaga faigaluega ma tu'u ni fa'ailoga e lapataia ai i latou e lata ane i lamatiaga e ono tutupu mai.

5. Ia mautinoa o tagata faigaluega uma o loʻo galulue i faʻataʻitaʻiga ua lelei aʻoaʻoga.

O le saogalemu o fatamanu e amata mai i lalo. Na'o tulaga saogalemu o galuega ma gaioiga o le a puipuia ai manu'a le talafeagai pe a galue i nei fausaga fesuisuiai.

 

 

 


Taimi meli: Mati-02-2021
;

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia