Auala e filifili ai le maualuga o le fata

E mafai e le fatafata ona faia se vaega puipuia, ae o lona maualuga filifilia e manaʻomia foi le gauai, ina ia sili atu le saogalemu. O le mea moni, e tele le maualuga o le faʻailoga, lea e manaʻomia ona filifilia, faʻafefea la ona filifili le maualuga o le faʻailoga?

E tele tulaga mo le fuafuaina o le maualuga e ese mai i le maualuga o le fata:

Muamua lava, o le maualuga o le faʻapipiʻiina o le fata e 25-50 mita, ma o le paipa sikuea galvanized e tatau ona faʻamalosia le mautu atoa o le fata. Mo se faʻataʻitaʻiga, e manaʻomia le faʻaauau pea ona tuʻuina atu le lagolago seleulu umi, faʻateleina le lagolago pito i tua, faʻateleina le malosi o pou puipui, faʻaititia le va, ma tuʻuina atu lagolago i le maualuga e sili atu i le 40m i nofoaga matagi. Mafaufau i le agai i luga o le malosi o le matagi vortex, e tatau ona tuʻuina atu se fesoʻotaʻiga faalava.

Lona lua, o le fuafuaina o le mamanu o le fatamanu e tatau ona ogatasi ma tulafono faatonutonu talafeagai o le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa ma faʻamaonia e le tagata e pulea le kamupani.

Tolu, pe a sili atu le maualuga o le faʻavaeina i le 50 mita, e mafai ona faʻamalosia le fatafaitau i le bipolar poʻo le laʻuina o vaega. O le faʻailoga ma le faʻapipiʻi faʻapipiʻi e siʻitia i luga o le maualuga atoa o le faʻailoga, ma o se vaega o le uta e faʻafeiloaʻi i le fale i luga o le fata. Po'o le fa'aogaina o vaega fa'avae e felauai ai fatafaiva ta'itasi ta'itasi i le fa'alava ma le fa'avaa, fa'alautele mai le fale, mamanu ma fa'atatau.

Fa, o le fatafaitau e tatau ona i ai se maualuga maualuga e aloese ai mai lamatiaga saogalemu, ae o le maualuga o le fausiaina e le faatapulaaina i le maualuga o le fata. O le mea lea, o le maualuga o le fata e tatau ona fuafuaina i totonu o se vaega patino. Faʻafeiloaʻi manaoga maualuga o le au faufale.

I le quota, o le laasaga mamao o le fausaga fa'amanu e manatu e 1.2m, ma o le laasaga mamao o fa'amanu teuteu e manatu o le 1.8m. O le maualuga o le fatamanu e amata mai i le vaalele o loʻo faʻatutu ai le fatafaitau i le pito maualuga o le galuega e faʻamaeʻa. Vaevae le maualuga o le fatamanu i le laasaga mamao. Afai o le siisii ​​e maua o se numera atoa, ona toesea lea o le 1; afai o le quotient e maua e le o se integer, o le numera pe a uma le numera tesimale e lafoaʻi ae naʻo le vaega numera e ave. Mo se faʻataʻitaʻiga: o se fale fogafale tolu fale teuteuga galuega, mai le fola i fafo i le taualuga, o le maualuga e 10m. Ona 10m/1.8m=5.56, o le numera o laasaga e 5 laasaga; e fausia ai se puipui e 3.6m le maualuga, 3.6m/1.2=3, ma le numera o sitepu e 3-1=2 sitepu.


Taimi meli: Oke-15-2021

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia