Tulafono fa'atatau mo fata

Fafofatafata
1. O le maualuga o le fatafata puipui pito i fafo o le fale e fuafua mai le fola i fafo ua mamanuina i le kone (po o le pito i luga o le puipui); ole fua fa'ainisinia e fa'atatau ile sikuea mita e fa'atatau ile umi ole pito pito i fafo ole puipui fa'aluaina ile maualuga.
2. Afai o le maualuga masonry e itiiti ifo i le 15m, o le a fa'atatauina o se laina tasi o fatamanu; afai o le maualuga e sili atu i le 15m poʻo le maualuga e itiiti ifo i le 15m, o le faitotoa, faamalama ma le mea teuteu o le puipui i fafo e sili atu i le sili atu i le 60% o le pito i luga ole puipui i fafo (poʻo le puipui i fafo o se lafo i totonu- tu'u puipui sima, malamalama A sili atu le maualuga o le fale i le 30m, e mafai ona fa'atatauina e pei o fatafa'i laina lua i luga o se fa'ailoga uamea fa'ailoa e tusa ai ma tulaga o le poloketi.
3. Mo koluma tuto'atasi (koluma fa'avaa sima lafo-i-situ), fa'aopoopo le 3.6m i le li'o i fafo o le fausaga e pei ona fa'aalia i le ata koluma, fa'atele i le maualuga o le koluma mamanu e fa'atatau i mita sikuea, ma fa'aaoga le tasi- laina fa'aata i fafo. O fa'alava sima ma puipui e fa'atatau i luga o le maualuga fuafuaina i le va o le pito i luga o le fogafale i fafo po'o le fola ma le pito i lalo o le fola e fa'ateleina i le umi o le fa'alava ma le puipui i mita sikuea, ma le lua- laina pito i fafo o lo'o fa'aogaina galuega fa'ata'oto.
4. O le faʻavaa paipa uʻamea o le faʻailoga uʻamea faʻasalalau e fuafua i sikuea mita e faʻatatau i le umi o le pito i fafo o le puipui i fafo e faʻateleina i le maualuga o le mamanu. Ua mae'a fa'amautu le aofa'i o le quota overhang quota, ma pe a fa'aaogaina, e fa'aoga eseese e tusa ai ma le maualuga o le fa'atulagaina o mea tau.

Fa'amanu
1. Mo fatamanu i luga o le puipui totonu o se fale, pe afai o le maualuga fuafuaina mai le fola i totonu i le pito i lalo o le taualuga (poʻo le 1/2 o le maualuga o le gable) e itiiti ifo i le 3.6m (puipui poloka e le mama), o le a fa'atatauina o se laina tasi o fatamanu; le maualuga Afai e sili atu i le 3.6m ma e itiiti ifo i le 6m, o le a fa'atatauina o le fatafaifa'a laina lua.
2. O le fatafata totonu e fuafua e fa'atatau i luga o le vaega fa'ata'atia i luga o le puipui, ma fa'aaogaina le galuega fa'alava totonu. O pa puipui mama eseese e le mafai ona tuʻua ni pu faʻataʻitaʻi i totonu o puipui e talafeagai mo galuega faʻapipiʻi lua laina.


Taimi meli: Oke-24-2023

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia