Metotia fa'atatau mo fatafaigaluega eseese

I. Tulafono fa'atatau
(1) Pe a fuafuaina le fatafata puipui i totonu ma fafo, e le tatau ona toesea le vaega o loʻo nofoia e faitotoa ma faamalama, avanoa liʻo avanoa, ma isi.
(2) Pe a ese le maualuga o le fale e tasi, e tatau ona fuafua eseese e tusa ai ma maualuga eseese.
(3) O le lautele o le galuega faakonekarate e le konekarate lautele e le aofia ai galuega teuteu puipui i fafo poʻo teuteuga puipui fafo. Mo galuega faatino e le mafai ona fau i le fa'aogaina o le faufale faufale autu, e mafai ona fa'aoga ese'ese le fatafata fa'apitoa i fafo po'o le teuteuga o fatafaitau fafo.

II. Metotia fa'atatau mo fatafata i fafo
(1) O le maualuga o le fatafata puipui i fafo o le fale e fuafuaina mai le fola i fafo ua fuafuaina i luga o le taliga (po o le pito i luga); o le poloketi e fuafua i sikuea mita e tusa ai ma le umi o le pito i fafo o le puipui i fafo (pa puipui ma le lautele lautele o le puipui e sili atu i le 240mm, ma isi, e fuafua e tusa ai ma le fua o loʻo faʻaalia i le ata ma aofia ai i le umi o le le puipui i fafo) faʻateleina i le maualuga.
(2) Mo masonry maualuga i lalo ifo o le 15m, e tatau ona fa'aoga le fatafaitau laina tasi mo le fa'atatauina; mo maualuga i luga aʻe o le 15m pe itiiti ifo i le 15m, ae o puipui pito i fafo faitotoa, faamalama ma mea teuteu e sili atu i le 60% o le pito i fafo o le puipui (poʻo le puipui pito i fafo o se puipui sima poʻo puipui puipui mama), faalua- e tatau ona fa'aoga le fatafaitau laina mo le fa'atatauina; mo le maualuga o fale e sili atu i le 30m, e mafai ona fa'aogaina le fatafa'alua laina fa'alava o le fa'alava uamea mo le fa'atatauina e tusa ai ma tulaga o le poloketi.
(3) O koluma tuto'atasi (koluma fa'avaa sima) e tatau ona fa'atatauina e ala i le fa'aopoopoina o le 3.6m i le pito i fafo o le fausaga o le koluma o lo'o fa'aalia i le ata, fa'ateleina i le maualuga o le koluma fuafuaina i mita sikuea, ma le laina tasi. e tatau ona fa'aoga galuega fa'ata i fafo. Mo fa'alava sima ma puipui, o le maualuga i le va o le fola i fafo ua fuafuaina po o le pito i luga o le fola o le fola ma le pito i lalo o le fola o le fola e tatau ona faʻateleina i le umi o le laʻau ma le puipui i mita sikuea, ma e tatau ona fa'aogaina le galuega fa'alava i fafo e lua laina.
(4) Mo fata u'amea u'amea u'amea, o le umi o le pito i fafo o le puipui pito i fafo fa'ateleina i le maualuga fuafuaina e tatau ona fa'atatau i mita sikuea. O le quota mo le lautele o le platform cantilever ua maeʻa ona fuafuaina ma e tatau ona faʻaoga eseese e tusa ai ma le maualuga o le faʻatulagaina o mea faʻaoga pe a faʻaaogaina.

3. Fa'atatauga metotia o fatafaitau totonu
(1) Mo le fatafata o le puipui i totonu o se fale, pe a o le maualuga mai le fola i totonu ua fuafuaina i le pito i lalo o le ipu pito i luga (po o le 1/2 o le maualuga o le gable) e itiiti ifo i le 3.6m (puipui poloka e le mama) , e tatau ona fa'atatauina o se laina tasi o fatafaitau totonu; pe a sili atu le maualuga i le 3.6m ma e itiiti ifo i le 6m, e tatau ona fa'atatauina o se laina fa'alua o fa'ata i totonu.
(2) O le fatafata i totonu e fuafua e faʻatatau i luga o le vaega faʻataʻatia i luga o le puipui, ma o loʻo faʻaaogaina le galuega faʻapipiʻi totonu. Mo puipui eseese poloka poloka e le mafai ona tuʻua faʻalava i luga o le puipui i totonu, e faʻaogaina le laina faʻalua o le galuega faʻapipiʻi totonu.

4. Fa'atatauga metotia o fatafaitau teuteu
(1) Pe a le mafai ona faʻaaogaina le faʻailoga muamua mo le teuteuga o le puipui i totonu ma le maualuga e sili atu i le 3.6m, e mafai ona faʻatatauina le faʻailoga teuteu e tusa ai ma tulafono faʻatatau o le faʻailoga i totonu. O le faʻailoga teuteu e fuafua e ala i le faʻateleina o le laina faʻalua o le faʻailoga i totonu e ala i le coefficient o le 0.3.
(2) Pe a sili atu i le 3.6m le mamao o le faʻaoga o le faʻalo i totonu o le fale mai le fola o le fale, e mafai ona fuafua le fatafaitau atoa. Ole fatafaifale atoa ile fogafale e fa'atatau ile vaega ole upega i totonu. A'o lona maualuga i le va o le 3.61 ma le 5.2m, o le fa'avae autu e fuafua. A sili atu i le 5.2m, o le 1.2m fa'aopoopo ta'itasi e fa'atatauina o se fa'aopoopoga fa'aopoopo, ma e itiiti ifo i le 0.6m e le faitaulia. O le fa'aopoopoga fa'aopoopo e fa'atatau ile fua fa'atatau: Fa'alava fa'ato'a atoa fa'alava fa'aopoopo = [maualuga upega i totonu - 5.2 (m)] / 1.2 (m)
(3) Pe a le mafai ona faʻaogaina le faʻailoga autu mo le teuteuga o puipui i fafo, e mafai ona faʻatusatusa le faʻailoga puipui i fafo. O le fatafata teuteu puipui i fafo e fuafua e fa'atatau i le vaega o le teuteuga o le puipui i fafo ma fa'aogaina mea fa'atatau. O le fatafata teuteu puipui i fafo e le o fuafuaina mo le valiina o puipui i fafo ma le valiina.
(4) A maeʻa ona faʻatatauina le faʻailoga atoa o le fogafale e tusa ai ma tulafono faʻatonutonu, o le a le toe faʻatatauina e le galuega teuteu puipui totonu le fata.

V. Fa'atatauga o isi fatamanu
(1) Mo fatafata pa, e fuafua i sikuea mita e ala i le faʻateleina o le maualuga masonry mai le fola masani i fafo i le pito i luga o le pa i le umi. O le fatafata o le pa e fa'aogaina mea tutusa o fa'alava tasi laina totonu.
(2) Mo puipui masonry maa, pe a oʻo i luga ole 1.0 mm le maualuga masonry, o le mamanu masonry maualuga e faʻateleina i le umi i sikuea mita, ma faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi lua-laina i totonu.
(3) O le fa'alava puipui puipui e fa'atatau ile sikuea mita e tusa ai ma le fa'ata'atiaga fa'alava ole laupapa fa'alava.
(4) O le fa'avaa puipui puipui e fa'atatau i sikuea mita e tusa ai ma le maualuga i le va o le fola masani ma le pito pito i luga fa'alava fa'atele fa'atele i le umi moni o le fa'avae.
(5) O fata fa'alava e fa'atatau i mita fa'alautele e tusa ai ma le umi fa'atūina ma le aofa'i o fa'alava.
(6) Fa'ata'atia fa'agata e fa'atatauina i mita sikuea e tusa ai ma le fa'ata'atiaga fa'alava o le fa'avae.
(7) O fata alaasu e fuafua i nofoa e tusa ai ma le maualuga o le fausiaina. O alaasu sima ma silo e fau i fa'ase'ese'ese e le o fa'atatauina fa'atasi.
(8) O le fatafata o le lifi e fuafua i nofoa e tusa ai ma se pu e tasi.
(9) E fa'atatau i nofoa fa'ata'avalevale fa'asaga i nofoa e fa'atatau i maualuga eseese.
(10) Mo le fatafata o silos, e tusa lava pe tasi-tube po o vaega silos, o le faataamilosaga o le pito i fafo o le faagaau tasi e faateleina i le maualuga i le va o le fola i fafo fuafuaina ma le pito i luga o le silo, ma le fuafuaina. o lo'o i mita faatafafa, ma o lo'o fa'aogaina le fa'ata'ita'i fa'ata'ita'i laina lua.
(11) Mo le fatafata vai (suauu) tane, o le faataamilosaga o le puipui pito i fafo e faateleina i le maualuga i le va o le fola i fafo ma le pito i luga o le puipui o le tane. Ole fa'atatau ile mita faatafafa. Mo tane vai (suau'u) e sili atu i le 1.2m i luga a'e o le fola, o lo'o fa'aogaina le fa'ata'ita'i pito i fafo.
(12) Mo le faʻavaeina o faʻavae meafaigaluega, o le taamilosaga o foliga i fafo e faʻateleina i le maualuga i le va o le fola ma le pito i luga o foliga i fafo, ma o le faʻatusatusaga o loʻo i totonu o sikuea mita, ma faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga lua-laina totonu.
(13) O le faʻamaualuga o se fale e fuafua e tusa ai ma le faʻaogaina o le faʻafanua o le pito i luga.
(14) O le upega tafaʻilagi o loʻo tautau i luga o le saogalemu e fuafua e tusa ai ma le umi moni o le faʻavaa upega faʻateleina i le maualuga moni, ma o le faʻatusatusaga o le sikuea mita.
(15) O le upega faʻapipiʻiina o loʻo faʻatatauina e tusa ai ma le vaega faʻataʻitaʻiga o le upega saogalemu.


Taimi meli: Iuni-12-2024

Matou te fa'aogaina kuki e ofo atu ai se su'esu'ega sili atu, au'ili'ili fefa'ataua'iga i luga ole laiga, ma fa'avasegaina mea. I le fa'aogaina o lenei 'upega tafa'ilagi, e te ioe i le matou fa'aogaina o kuki.

Talia